Kivizsgálás

Legfontosabb első lépés a szakorvosi vizsgálat. Megfelelő gyakorlat birtokában, a tünetek elemzésével és fizikális vizsgálattal, az ízületi betegségek nagy része biztonsággal azonosítható. Helyes kezeléssel a panaszok időtartama, intenzitása csökkenthető, a kiújulás megakadályozható.

Igen sok kellemetlenségtől, feleslegesen alkalmazott, hatástalan, sőt időnként költséges kezelésektől és ezek esetleges káros következményeitől kímélheti meg magát a Beteg jól képzett mozgásszervi szakember segítségével.

A mellékhatásoktól és fájdalmat nem okozó mozgástesztek azonosíthatják az izom-egyensúlytalanságokat.

Sokszor a fájdalom magától is múlhat, de szakorvosi vizsgálat ilyenkor is segíthet a felépülés felgyorsításában és a panaszok visszatérésének megelőzésében.

Ha a tünetek súlyossága, vagy a felépülés elhúzódása szükségessé teszi, különböző képalkotó vizsgálatokat végezhetünk. Ezek egy része röntgensugárzással jár (röntgen kép, CT, izotóp), így csak indokolt esetben szabad elvégezni és nagy számban felesleges ismételni.

Fontos, hogy részletesen elemezzük a kiváltó okokat és a tartási problémákat, törzsizom-gyengeséget megfelelően képzett gyógytornász szakember segítségével korrigáljuk. Erről bővebben a megelőzés részben olvashat. Ehhez azonban szükséges, hogy a vizsgálat során ezekre fény derüljön.

Rövid ismertetőink segíthetnek  a misztikusnak tűnő röntgen CT és MR felvételeken való alapszintű tájékozódásban.

mr_meniszkusz mr_meniszkusz

MR

MR (Mágneses Rezonancia vizsgálat) Az MR vizsgálat külsőleg hasonlít a…

Bővebben
ct_csipo ct_csipo

CT

CT (computeres tomográfia) A CT, vagy komputeres réteg vizsgálat során…

Bővebben
_mg_2039 _mg_2039

Mozgástesztek

Új! MOZGÁSTESZTEK (modern mozgásterápia) Napi tevékenységünk során izmaink összehúzódása emeli…

Bővebben

A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával!